Trwa ładowanie...
d1ei6n1
13-05-2022 08:27

Kremowa zupa z kopru włoskiego

Przepis

Ta delikatna i pyszna zupa jest godna każdego stołu i każdej okazji. Główną rolę gra w niej fenkuł, który traci nieco swój anyżowy smak. Ale koper włoski posiada szereg zalet i właściwości leczniczych i zdrowotnych. Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami".

d1ei6n1
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Kuchennymi drzwiami
Źródło: Kuchennymi drzwiami
Składniki
Przepis
  • Umyj bulwy kopru i białą część pora. Pokrój na plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój.
  • W płaskim garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć wszystkie warzywa. Duś na małym ogniu, często mieszając, ok. 10 minut.
  • Wlej wodę – 500 ml i gotuj wolno, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem.
  • Zmiksuj ręcznym blenderem. Ewentualnie dolej wody do gęstości jaką lubisz.
  • Rozlej krem do naczyń, polej oliwą, posyp pieprzem i udekoruj listkami fenkułu.

Zobacz też: wieniec na zakwasie

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kremowa zupa z kopru włoskiego
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d1ei6n1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ei6n1
d1ei6n1
d1ei6n1
d1ei6n1
Więcej tematów
d1ei6n1