Kremowa zupa z czosnkiem niedźwiedzim i serkiem topionym
Czosnek niedźwiedzi, nazywany również dzikim czosnkiem, to bardzo zdrowa, ale wciąż mało znana roślina. Ma podłużne zielone liście o charakterystycznym zapachu. Z czosnku niedźwiedziego możemy zrobić pesto lub kremową zupę. Oto przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Gotujemy bulion warzywny i dodajemy ziemniaki. Zagotowujemy zupę i zdejmujemy z palnika.
- Dodajemy serki topione i pokrojone liście czosnku niedźwiedziego. Serki dokładnie rozpuszczamy w zupie.
- Następnie wszystko miksujemy w blenderze na gładki krem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dekorujemy wędzonym łososiem i śmietanką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl