Trwa ładowanie...
d4iu25x
3 listopada 2014, 09:33

Krem z dyni z mlekiem kokosowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4iu25x
Składniki
  • 1 kg upieczonej dyni piżmowej
    • 1 l mleka kokosowego
    • 2 kostki rosołowe
    • 10 g świeżego imbiru
    • 6 szt. trawy cytrynowej
    • 1 kawałek galangalu
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 strąk czerwonej ostrej papryki chili
    • 3 średniej wielkości cebule
    • Tłuszcz roślinny do smażenia
Przepis

W garnku na rozgrzanym tłuszczu zeszklij rozdrobnioną cebulę, dodaj starty imbir, czosnek, posiekane chili. Całość smaż chwilę.

Dodaj upieczoną dynię, mleko kokosowe, dwa całe kawałki trawy cytrynowej, kawałek galangalu. Zupę gotuj około 10 min., po czym dodaj kostki rosołowe, które doprawią zupę.

Zupę zmiksuj dokładnie i przecedź przez drobne sito, dodaj liście cytrynowe i jeszcze raz zagotuj.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4iu25x
d4iu25x
d4iu25x
Więcej tematów
d4iu25x

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj