Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 0,5 kg dyni
- 250 g drobnej fasoli z puszki
- 1 mały por
- 1 litr bulionu warzywnego
- 15 g bazylii
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- 25 g masła
- sól i pieprz
Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.
Przepis dodał użytkownik kasia
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze