Trwa ładowanie...
d3tvsmc
d3tvsmc

Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Składniki
  • 0,5 kg dyni
  • 250 g drobnej fasoli z puszki
  • 1 mały por
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 15 g bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 25 g masła
  • sól i pieprz
Przepis

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

Przepis dodał użytkownik kasia

Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc