Krem czosnkowy. Rozgrzewająca zupa od Ewy Wachowicz
Aksamitna zupa czosnkowa to doskonały pomysł na zimowy obiad. Gotowany czosnek ma znacznie delikatniejszy aromat niż surowy. Krem czosnkowy nie tylko świetnie rozgrzewa, ale także pomoże uporać się z infekcjami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Do podania:
● gęsta śmietana
● świeży tymianek
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażyć. Dodać pokrojone ziemniaki. Przyprawić papryką. Gdy się skarmelizuje, wlać wywar. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać, przykryć i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z kleksem śmietany i tymiankiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze