Trwa ładowanie...
d2jjgmo
11-01-2021 09:33

Kotlety z siekanej wątróbki. Posmakują nie tylko amatorom podrobów

Przepis

Tak przygotowana wątróbka posmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. Proponujemy, by takie kotlety podać z ziemniaczanym puree lub kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty.

d2jjgmo
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 500 g wątróbki wieprzowej lub drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól
  • olej do smażenia
Przepis
  • Wątróbkę umyć, odsączyć i drobno pokroić.
  • Dodać jajko, mąkę oraz pozostałe składniki.
  • Dokładnie wymieszać.
  • Kłaść łyżką porcje na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obydwu stron.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety z siekanej wątróbki. Posmakują nie tylko amatorom podrobów
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2jjgmo
d2jjgmo
d2jjgmo
d2jjgmo
Więcej tematów
d2jjgmo