Trwa ładowanie...
d1muy9j
d1muy9j

Kotlety z chleba. Sposób na czerstwe pieczywo

Przepis

Każdy z nas nie raz zmierzył się z problemem czerstwego chleba. Co z nim zrobić? Wyrzucić? Jak wykorzystać? Kotlety z pieczywa są jednym z ciekawszych pomysłów na jego zastosowanie. Będą smaczną, sycącą i oryginalną przekąską w ciągu dnia.

3.6
(14 głosów)
Oceń:
d1muy9j
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Kotlety z chleba. Sposób na czerstwe pieczywo
123RF
Składniki
  • 500 g czerstwego chleba
  • 50 g bułki tartej
  • 300 ml mleka
  • 2 jajka
  • pestki dyni
  • koperek
  • imbir
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przepis

Pestki dyni prażymy na suchej patelni, po czym odkładamy do wystygnięcia. Chleb kroimy w kostkę i moczymy w mleku. Wyrabiamy ciasto, tak, aby nie było w nim kawałków pieczywa. Łączymy z jajkiem, bułką tartą, pestkami dyni oraz odrobiną koperku i imbiru. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni, aż do momentu, gdy po obu stronach będą miały chrupiącą skórkę. Możemy podawać z dipem i ulubioną sałatką.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety z chleba. Sposób na czerstwe pieczywo
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1muy9j

Podziel się opinią

25
16
Share
d1muy9j
d1muy9j
d1muy9j
d1muy9j
d1muy9j