Trwa ładowanie...
d4j6ngq

Kotlety mielone ze szpinakiem

Przepis
3.6
(40 głosów)
Oceń:
d4j6ngq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1jajko
  • 2 małe kromki chleba razowego
  • 3/4 szklanki otrąb owsianych
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

W rondelku rozgrzewamy masło klarowane i wrzucamy połamany na kawałki mrożony szpinak.
Kiedy szpinak się rozmrozi, a część wody odparuje, dodajemy 2 łyżki oleju i 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Mieszamy i dusimy jeszcze 2 minuty. Szpinak odkładamy na bok, aby wystygnął.
W misce mieszamy mięso drobiowe, jajko, zimny szpinak, otręby owsiane oraz namoczone wcześniej w wodzie i wyciśnięte kromki chleba.

Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i, jeśli mieszanka jest zbyt rzadka, dodajemy bułkę tartą.
Mokrymi dłońmi formujemy z mięsa kotlety i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron, na lekko złoty kolor.
Smak kotletów świetnie podkreślą, np. ziemniaczki podsmażane i sałatka pomidorowa.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Kotlety mielone ze szpinakiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4j6ngq
d4j6ngq
d4j6ngq
d4j6ngq
Więcej tematów
d4j6ngq