Kotlety mielone według Magdy Gessler
Ile domów, tyle sposobów na kotlety mielone. Nic dziwnego, to jedno z najpopularniejszych polskich dań. Swój sprawdzony przepis ma również królowa polskiej gastronomii, czyli Magda Gessler. Zobaczcie, jak przygotować idealne mielone według przepisu słynnej restauratorki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Bułki namocz, a następnie odciśnij z nadmiaru mleka i dodaj do mięsa.
- Cebule pokrój w kostkę. na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Kiedy przestygnie dodaj do mięsa. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem, wlej 50 ml zimnej wody i ew. przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Wyrób dokładnie mięsną masę, uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
- Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze