Kolorowe i kuszące szaszłyki na grilla. Uświetnią każdą imprezę w ogrodzie
Kto nie kocha szaszłyków? Kolorowe, pachnące kawałki warzyw i mięsa nabite na patyczki. Atrakcja każdego grilla i przysmak dla dzieciaków. Smakują dobrze, a w dodatku pięknie się prezentują. Są pracochłonne, ale wystarczy nieco wprawy, by na ruszcie lądowały jeden za drugim kolorowe i kuszące szaszłyki.
Szaszłyki według Ewy Wachowicz
Proste i szybkie do wykonania szaszłyki z fileta z kurczaka oraz boczku. Nie mogą się nie udać, a w dodatku są tak uniwersalne, że smakują każdemu. Delikatne mięso z kurczaka zamarynowane z kolendrą i delikatna, słodka cebulka nabite na drewniane patyczki to propozycja na szaszłyki dla fanów mięsnych smaków.
Kolorowe szaszłyki z papryką
Nabite na patyczki kawałki kolorowej papryki i drobiowego mięsa to propozycja na szybkie, klasyczne szaszłyki. Do tego słodka cukinia i papryka – to zestaw idealny, do którego chce się wracać co rusz.
Szaszłyki z mięsnymi kulkami
A gdyby tak na patyczki nadziać kulki z mielonego mięsa o aromacie gyrosa? Do tego cebula, papryka i ogórki konserwowe – oto przepis na nietypowe, pięknie prezentujące się szaszłyki, które zdetronizują burgera z grilla.
Kokosowe szaszłyki z kurczaka
A może trochę Orientu na grillu? To świetny pomysł na odczarowanie klasycznego smaku tej potrawy. Filet z kurczaka zamarynowany w ostrej papryce i imbirze, pieczony na patyczkach z dodatkiem kokosa niejednemu przypadnie do gustu. Idealna propozycja, by zaskoczyć gości i podać im coś nowego.