Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Kokardki z fenkułem i serem ricotta

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 6 łyżeczkek oliwy z oliwek Extra Vergine
  • 1 drobno pokrojona cebula
  • 2 małe bulwy fenkułu (kopru włoskiego), pokrojonego w cienkie plastry
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 6 małych wieprzowych kiełbasek, pokrojonych w kawałki
  • 2 opakowania pomidorów krojonych Cirio
  • 75 ml białego wina
  • Skórka otarta z 1 cytryny
  • 500 g makaronu kokardki
  • 4 łyżeczki starego sera parmezan
  • 200 g sera ricotta
Przepis

Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę, fenkuł i czosnek. Smaż przez ok. 10 min. Przełóż do oddzielnej miseczki.Na pozostałej oliwie usmaż kiełbaski. Dodaj wino i smaż przez ok. 2 min, aż wino całkiem odparuje. Dodaj cebulę z fen kułem i czosnkiem, pomidory i skórkę z otartej cytryny. Smaż przez ok. 20 min.Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i dodaj do pozostałych składników.Posyp serem, do każdej porcji dodaj po łyżce sera ricotta.

Przepis dodał użytkownik klaudia84

d23uivl

Podziel się opinią

Share
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl