Kokardki z fenkułem i serem ricotta
- 6 łyżeczkek oliwy z oliwek Extra Vergine
- 1 drobno pokrojona cebula
- 2 małe bulwy fenkułu (kopru włoskiego), pokrojonego w cienkie plastry
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 6 małych wieprzowych kiełbasek, pokrojonych w kawałki
- 2 opakowania pomidorów krojonych Cirio
- 75 ml białego wina
- Skórka otarta z 1 cytryny
- 500 g makaronu kokardki
- 4 łyżeczki starego sera parmezan
- 200 g sera ricotta
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę, fenkuł i czosnek. Smaż przez ok. 10 min. Przełóż do oddzielnej miseczki.Na pozostałej oliwie usmaż kiełbaski. Dodaj wino i smaż przez ok. 2 min, aż wino całkiem odparuje. Dodaj cebulę z fen kułem i czosnkiem, pomidory i skórkę z otartej cytryny. Smaż przez ok. 20 min.Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i dodaj do pozostałych składników.Posyp serem, do każdej porcji dodaj po łyżce sera ricotta.
Przepis dodał użytkownik klaudia84
Podziel się opinią
Komentarze