Kapusta z grzybami. Przepis Magdy Gessler
Kapusta z grzybami to świąteczny klasyk. Przygotowując ją, najlepiej korzystać z receptur najlepszych kucharzy i restauratorów. Poznaj przepis Magdy Gessler.
Kapusta z grzybami Magdy Gessler
Składniki:
- 1,5 kg kapusty kwaszonej
- 0,3 kg grzybów suszonych
- 2 cebule
- 0,3 l oleju lnianego
- 0,5 l wody
- 5 pigw
- pieprz i sól do smaku
Jak przygotować kapustę z grzybami przepisu Magdy Gessler?
Grzyby namocz w wodzie przez 3 godziny. Jeśli kapusta jest kwaśna, opłucz ją pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój w kostkę. Do garnka wlej olej lniany i podsmaż na nim pokrojoną cebulę na złoty kolor. Następnie dodaj kapustę, posiekane grzyby oraz pigwę pokrojoną w 2-centymetrową kostkę. Dodaj wodę, przypraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj na wolnym ogniu aż do miękkości kapusty. Smacznego!
Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl