Trwa ładowanie...

Kapusta z grzybami. Przepis Magdy Gessler

Kapusta z grzybami to świąteczny klasyk. Przygotowując ją, najlepiej korzystać z receptur najlepszych kucharzy i restauratorów. Poznaj przepis Magdy Gessler.

Kapusta z grzybami. Przepis Magdy GesslerŹródło: 123RF
d4i2p5x
d4i2p5x

Kapusta z grzybami Magdy Gessler

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty kwaszonej
  • 0,3 kg grzybów suszonych
  • 2 cebule
  • 0,3 l oleju lnianego
  • 0,5 l wody
  • 5 pigw
  • pieprz i sól do smaku

Jak przygotować kapustę z grzybami przepisu Magdy Gessler?
Grzyby namocz w wodzie przez 3 godziny. Jeśli kapusta jest kwaśna, opłucz ją pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój w kostkę. Do garnka wlej olej lniany i podsmaż na nim pokrojoną cebulę na złoty kolor. Następnie dodaj kapustę, posiekane grzyby oraz pigwę pokrojoną w 2-centymetrową kostkę. Dodaj wodę, przypraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj na wolnym ogniu aż do miękkości kapusty. Smacznego!

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d4i2p5x
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2p5x
Więcej tematów