Trwa ładowanie...
d9zj1o7
28-11-2009 10:32

Kalmary smażone

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d9zj1o7
Składniki
  • kalmary mrożone (pokrojone na krążki) 1 kg
  • sól do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • cytryna 1 szt
Przepis

Kalmary pocięte na krążki umyć i pozostawić na cedzaku do obcięknięcia wody.

Następnie posolić, obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Po usmażeniu pozostawić na ręcznikach papierowych do obcięknięcia nadmiaru oleju.

Ułożyć na talerzu i polać sokiem z cytryny. Podawać ciepłe.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9zj1o7
d9zj1o7
d9zj1o7
Więcej tematów
d9zj1o7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj