Jesienne kaszotto z kurkami. Jednogarnkowe danie dla całej rodziny
Kurkowe szaleństwo. Dzisiaj proponujemy wam pyszne, jesienne kaszotto. Kaszotto z leśnymi grzybami to niebanalne danie. Idealne na obiad lub kolację. Zachwyć rodzinę jednogarnkową potrawą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- 150 g kaszy pęczak
- 180 g kurek
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 100 ml białego wina wytrawnego
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 5 łyżek parmezanu
- 1 garść pietruszki
- sól i pieprz świeżo mielony
- oliwa
Kurki oczyścić. Cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pęczak przepłukać. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i podsmażyć kurki przez 3 minuty. Wsypać pęczak i zalać bulionem. Gotować przez 15 minut pod przykryciem. Następnie wlać wino i wygotować. Kiedy ziarna będą miękkie, wrzucić pomidory. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość posypać startym parmezanem i pietruszką.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze