Jamie Olivier zdradza sposób na idealnie ugotowane jajka. Liczą się szczegóły
Jajka w koszulce to smaczne i efektowne danie. Niestety, łatwo je zepsuć. Znany kucharz Jamie Olivier zdradza sposób na idealne przygotowanie tej potrawy.
Okazuje się, że ugotowanie smacznych jajek nie jest wcale tak proste, jak mogłoby się wydawać. Znany kucharz Jamie Olivier przekonuje jednak, że jeżeli wykorzystamy polecony przez niego sposób, to za każdym razem wyjdą nam pyszne i aksamitne jajka. Najważniejsze to świeży nabiał. Podczas wizyty w sklepie gwiazdor poleca zakup opakowań, które znajdują się nie z przodu, a z tyłu półki.
Jeśli mamy już odpowiednie jajka, to nie pozostaje nic innego jak zagotowanie wody. Kucharz podkreśla, że to najważniejszy element przygotowywania potrawy. Nie możemy dopuścić, aby temperatura w garnku była zbyt wysoka. Rozbijamy jajko w miseczce, z której wrzucamy je do wody. Gotujemy 3 minuty na bardzo wolnym ogniu.
Trwa ładowanie wpisu: twitter
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl