Jakie kasze warto jeść?
Źródło witamin i błonnika
Kasze są prawdziwą skarbnica witamin i minerałów. W Polsce są niestety wciąż niedoceniane. Regularnie, kilka razy w tygodniu sięga po nie tylko 9 proc. z nas.
Kasze to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. W Polsce są niestety wciąż niedoceniane. Regularnie, kilka razy w tygodniu sięga po nie tylko 9 proc. z nas. Warto to zmienić, bo kasza to fundament zdrowej, zbilansowanej diety. To produkt z pełnego ziarna, który jest doskonałym źródłem magnezu, cynku, żelaza, potasu, witamin z grupy B. Kasza na talerzu to gwarancja, że w naszym jadłospisie nie zabraknie niezbędnego błonnika. Jest ona niezbędnym elementem menu zwłaszcza wtedy, gdy chcemy zachować smukłą sylwetkę. Podpowiadamy, które kasze najlepiej jeść, by uchronić się przed chorobami, oczyścić się z toksyn i rozgrzać od środka.