Inauguracja Akademii Inspiracji MAKRO w nowej odsłonie

Spotkania z ekspertami różnych dziedzin, wyciskanie inspiracji w kulinarnym laboratorium, nowalijki produktowe i biznesowe… To wszystko i jeszcze więcej czekało 11 i 12 maja na wielkim re-otwarciu nowej Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie.

Obraz
Źródło zdjęć: © fot. Piotr Targosz / EPOKA

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska prezentuje odświeżoną Akademię Inspiracji. To wyjątkowe miejsce, łączące specjalistów z branży gastronomicznej, przeszło prawdziwą transformację wizerunkową. Podczas uroczystego dwudniowego re-otwarcia 11 i 12 maja, klienci, dziennikarze i pracownicy MAKRO mieli okazję zobaczyć budynek przy Al. Jerozolimskich 184 w Warszawie w odnowionej odsłonie.

MAKRO przygotowało dla gości wiele atrakcji, m.in. symboliczne przecinanie wstęgi, eksperymenty w kuchennym laboratorium oraz spotkania z ekspertami w specjalnych strefach smakowych: z inspiracjami czekoladowymi, winnymi, piwnymi, koktajlowymi i kawowymi oraz z nowalijkami produktowymi i biznesowymi. O najnowszych trendach w świecie gastronomii opowiadała strateg marketingowy i specjalistka w dziedzinie trendologii Weronika Lewandowska. Dziennikarka i prezenterka Katarzyna Burzyńska-Sychowicz przekonywała, że można przygotowywać desery bez cukru. Natomiast szef kuchni Jan Kuroń poprowadził warsztaty z kulinarnej ekonomii i sprytnego gotowania z resztek. Do racjonalnego gospodarowania żywnością i ograniczania jej marnowania zachęcała także Maria Kowalewska z Federacji Polskich Banków Żywności. Na gości czekały quizy i konkursy z nagrodami takimi jak: książki z autografami, przewodniki, sprzęt kuchenny, kawy i wina.

Obraz
© fot. Piotr Targosz / EPOKA

Akademia Inspiracji oferuje merytoryczne i praktyczne wsparcie dla partnerów biznesowych i klientów MAKRO. To miejsce, w którym eksperci doświadczeni w różnych dziedzinach nie tylko przekazują wiedzę niezbędną do codziennego prowadzenia biznesu, ale też rozbudzają pasję. W ofercie Akademii Inspiracji znajdują się m.in. warsztaty live cooking oraz szkolenia baristyczne, sommelierskie, kelnerskie czy kulinarne. Natomiast z myślą o pracownikach i kierownikach MAKRO funkcjonuje Akademia Aktywnej Sprzedaży.

;
Akademia Inspiracji Makro - spotkanie dla dziennikarzy z okazji otwarcia, Akademia Inspracji Makro, Warszawa, 2017.05.11;
fot. Piotr Targosz / EPOKA
© fot. Piotr Targosz / EPOKA
Źródło artykułu: Informacja prasowa
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja