Trwa ładowanie...
d2d2waa
21-01-2021 09:33

Gulasz z indyka w aromatycznym sosie koperkowym

Przepis

Szybki gulasz z indyka z dużą ilością aromatycznego koperku. Taki sos będzie świetnie smakował z kaszą, ryżem lub ziemniaczanym puree. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.

d2d2waa
1.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Radość kipiąca uśmiechem
Źródło: Radość kipiąca uśmiechem
Składniki
  • 50 dag mięsa z golonki indyczej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 wiązka koperku
  • sól, pieprz, czerwona papryka do smaku
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 ząbek czosnku
Przepis
  • Mięso myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki, jeśli jest taka potrzeba. Na patelnię wrzucamy masło, rozpuszczamy, wkładamy mięso. Dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę.
  • Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie Chwilę smażymy. Podlewamy wodą (pół szklanki). Dusimy do miękkości.
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dorzucamy starty ząbek czosnku.
  • Dolewamy kolejne pół szklanki wody, chwile gotujemy. Jeśli sos jest rzadki, zagęszczamy mąką. Koperek myjemy, siekamy i dorzucamy do gulaszu.
  • Podajemy z kaszami, ryżem lub ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz z indyka w aromatycznym sosie koperkowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa