Grillowany camembert z warzywami. Serowy smakołyk z rusztu
Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Ale również bezmięsne propozycje smakują prosto z rusztu smakują doskonale. Przykładem jest miks warzyw z podpiekanym krążkiem camemberta.
oprac. Magdalena Pomorska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Pomidory myjemy i kroimy w grubsze plastry. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż za pomocą obieraczki julienne na długie, cienkie paski. Warzywa skrapiamy oliwą i doprawiamy. Układamy na tacce do grillowania wraz z krążkami sera.
Przepis
Grillujemy kilka minut nad gorącym żarem, delikatnie przewracając w połowie na drugą stronę. Zapieczony z zewnątrz, a rozpuszczony w środku ser świetnie komponuje się z sezonowymi warzywami. Można podać dodatkowo ze świeżym pieczywem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl