Trwa ładowanie...
d2tf5uo
13-08-2017 08:33

Grillowany camembert z warzywami. Serowy smakołyk z rusztu

Przepis

Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Ale również bezmięsne propozycje smakują prosto z rusztu smakują doskonale. Przykładem jest miks warzyw z podpiekanym krążkiem camemberta.

d2tf5uo
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1-2 krążki sera pleśniowego camembert
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • bazylia świeża lub suszona do smaku
Przepis

Pomidory myjemy i kroimy w grubsze plastry. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż za pomocą obieraczki julienne na długie, cienkie paski. Warzywa skrapiamy oliwą i doprawiamy. Układamy na tacce do grillowania wraz z krążkami sera.

Grillujemy kilka minut nad gorącym żarem, delikatnie przewracając w połowie na drugą stronę. Zapieczony z zewnątrz, a rozpuszczony w środku ser świetnie komponuje się z sezonowymi warzywami. Można podać dodatkowo ze świeżym pieczywem.

Zobacz także wideo: jak przygotować kiełbasę na grilla

Grillowany camembert z warzywami. Serowy smakołyk z rusztu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tf5uo
d2tf5uo
d2tf5uo
d2tf5uo
Więcej tematów
d2tf5uo