Grillowany camembert z warzywami. Serowy smakołyk z rusztu
Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Ale również bezmięsne propozycje smakują prosto z rusztu smakują doskonale. Przykładem jest miks warzyw z podpiekanym krążkiem camemberta.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
Pomidory myjemy i kroimy w grubsze plastry. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż za pomocą obieraczki julienne na długie, cienkie paski. Warzywa skrapiamy oliwą i doprawiamy. Układamy na tacce do grillowania wraz z krążkami sera.
Grillujemy kilka minut nad gorącym żarem, delikatnie przewracając w połowie na drugą stronę. Zapieczony z zewnątrz, a rozpuszczony w środku ser świetnie komponuje się z sezonowymi warzywami. Można podać dodatkowo ze świeżym pieczywem.
Zobacz także wideo: jak przygotować kiełbasę na grilla
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze