Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką
Karkówka to jedna z najpopularniejszych potraw, jeśli chodzi o grillowanie. Odpowiednio doprawiona i uzupełniona o aromatyczne warzywa stanowi świetny dodatek imprezowego stołu.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
- • karkówka w marynacie ZM Pekpol
- • 300 g zielonej fasolki szparagowej
- • 3 plastry boczku duńskiego parzonego ZM Pekpol
- • kilka gałązek rozmarynu
Przepis
Na plastrach karkówki ułożyć gałązki rozmarynu. Mięso upiec na grillu. Fasolkę przez chwilę parzyć we wrzątku, następnie owinąć plastrem boczku, ułożyć na tacce do grillowania i upiec na ruszcie.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl