Składniki
- 2 większe cukinie
 - 150 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w bloku
 - 2 ząbki czosnku
 - natka pietruszki
 - 100 g boczku wędzonego
 - oliwa z oliwek
 
Przepis
Oliwę mieszamy z solą i pieprzem. Cukinie kroimy w grubsze plastry, smarujemy oliwą i grillujemy z obu stron na tacce aluminiowej. Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a boczek w drobną kostkę i podsmażamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie zdejmujemy z rusztu upieczone już plastry cukinii, układamy na nich plasterki czosnku, boczek i posypujemy startym serem żółtym. Całość kładziemy ponownie na tacce aluminiowej i grillujemy aż ser się rozpuści. Po zdjęciu z rusztu posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl