Gotowanie na ekranie: quiche z koziego sera i pierożki z ciasta filo
Sery kozie mają wielu przeciwników z powodu intensywnego smaku i zapachu. Są jednak bardzo zdrowe. Zawierają dużo białka, cynku oraz witamin z grupy B i A. Ser z koziego mleka wspomaga trawienie i jest mniej alergiczny niż z mleka krowiego. Doskonale sprawdzi się w kuchni, zarówno w wersji na słodko i słono.
Sery kozie mają wielu przeciwników z powodu intensywnego smaku i zapachu. Są jednak bardzo zdrowe. Zawierają dużo białka, cynku oraz witamin z grupy B i A. Ser z koziego mleka wspomaga trawienie i jest mniej alergiczny niż z mleka krowiego. Doskonale sprawdzi się w kuchni, zarówno w wersji na słodko i słono.
Quiche to rodzaj tarty składającej się z kruchego spodu i nadzienia warzywnego zalanego masą jajeczno-śmietanową. Danie jest szybkie w przygotowaniu i z pewnością zadowoli miłośników kuchni francuskiej. Bazę stanowią jajka, śmietana, mleko i odrobina mąki. Najczęściej podawany jest z zieloną sałatą.