Trwa ładowanie...
due5kh0
Gotowanie grzybów. Niektórych trucizn tak nie usuniesz

Gotowanie grzybów. Niektórych trucizn tak nie usuniesz

Według powszechnego mitu wystarczy obrobić grzyby w wysokiej temperaturze, by pozbyć się trucizny. Niestety niektóre gatunki są na to zupełnie odporne. Trzeba to wiedzieć przed przystąpieniem do jedzenia

Kolejny Albo Grzybiarstwo Grzyby sRozwiń

Transkrypcja:

Kolejny Albo Grzybiarstwo Grzyby są nawet jeżeli grzyb jest trujący to Jakiejś obróbce Przez Trujący Czy to jest prawda jeżeli tak to jak taka obróbka Niektóre grzyby tak zwane warunkowo jadalne i one wymagają obróbki Między innymi Twarda On Zawiera substancję taką która Nie ja Stanie surowym niedogotowany z powoduje zatrucie Wywoła właśnie objawy takiej dolegliwości jelitowe Co wystarczy długo Dłuższa obróbka termiczna czy coś ale to się trzeba na tym Na tym Natomiast w przypadku tych śmiertelnie to Nie mamo Amanita toksyny on to białka o strukturze pierscieniowate I ze względu na ich budowę i kształt temperatura wrzenia i gniewu I trzeba by było osiągnąć temperaturę 280 Uzyskać temperaturę w domowych warunkach to nie ma Może Grzyby Ponad 90% Rzekłbym jakąś wysoką Po prostu no Także nie ma Czyli nie liczymy na dziesięciokrotne obróbka termiczna w przypadku tych śmierci W piątek grzybów nie ma
due5kh0
due5kh0
Więcej tematów