Foodtruckowa Noc Muzeów i dwa dni jedzenia pod Pałacem Kultury!

Prawie 40 rozmaitych zmotoryzowanych restauracji i kawiarni - od większych i mniejszych samochodów, poprzez przyczepy, rowery, skutery i wszystko to, co karmi i poi na kółkach zaparkuje pod Pałacem Kultury i Nauki w weekend Nocy Muzeów. Żarcie Na Kółkach wraca w jedno z ulubionych miejsc na wielki miejski piknik i jedzenie przy wspólnym stole. 20 i 21 maja food trucki będą karmić w dzień, w nocy i znowu w dzień. Szykuje się wielka streetfoodowa uczta!

Obraz
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Food trucki Żarcia Na Kółkach z każdym sezonem są coraz popularniejsze i moda ta rozkręca się z wydarzenia na wydarzenie. W lecie, gdy na ulicach jest ich najwięcej są niemal okupowane przez gości, którzy rezygnują z siedzenia wewnątrz restauracji na rzecz rozmaitych dań na świeżym powietrzu prosto z ciekawych samochodów. Foodtruckowcy prześcigają się w pomysłach na oryginalne menu - bo poza niekwestionowanych królem street foodu, jakim jest burger, na ulicach spotykamy auta z najróżniejszymi daniami z całego świata. Kanapki, zupy, lody, ciastka, wafle, sushi, ryby, tacos, zapiekanki, gofry, naleśniki, dania fit, wege i wegan. Takie dania serwowane z food trucków już nikogo nie dziwią.

Obraz
© Materiały prasowe

Tak różnorodnie będzie również 20 i 21 maja pod Pałacem Kultury i Nauki. Żarcie Na Kółkach, wspólnie ze sprawdzoną ekipą 40 food trucków zabierze swoich gości w przepyszną, karmiącą zmysły podróż dookoła świata. Przez cały weekend w sobotę i niedzielę, non stop trwać będzie wielka wyżerka. Pod Pałacem Kultury i Nauki, przy wielkim wspólnym stole, skosztować będzie można potraw rodem z Meksyku, Hiszpanii, Włoch, Wietnamu, Tajlandii, Węgier, Izraela, czy Francji.

Obraz
© Materiały prasowe

Ta edycja Żarcia Na Kółkach będzie wyjątkowa, bo w ważnym dla Stolicy terminie - w trakcie Nocy Muzeów, kiedy warszawiacy tłumnie odwiedzają galerie, muzea i wystawy. - My będziemy im towarzyszyć i czekać w samym sercu miasta na wszystkich głodnych i spragnionych. Karmić będziemy nie tylko w ciągu dnia, ale też w nocy, kiedy w okolicach Pałacu Kultury i Nauki ciężko jest znaleźć coś ciekawego na szlaku muzealnej eskapady. Zapraszamy serdecznie. Nie pozostawimy nikogo głodnym! - mówi Marta Stachera z Żarcia Na Kółkach.

Obraz
© Materiały prasowe
Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości