Fileciki ze szparagami i jajkiem
Delikatne mięso z kurczaka ze szparagami w sosie serowym. en przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroimy na mniejsze podłużne paski, doprawiamy przyprawą curry oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
- Szaragi myjemy, obcinamy twarde końcówki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, smażymy.
- Sos cztery sery rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i wlewamy do szparag, chwilkę gotujemy.
- Sos wlewamy na dno dowolnego naczynia.
- Na sosie układamy mięso, na około przekrojone na pół pomidorki i obrane ze skorupek, pokrojone na cząstki jajka.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl