Trwa ładowanie...
d3j57d9
04-09-2017 15:36

Enchiladas z mięsem i serem. Obłędnie smaczne danie z piekarnika

Przepis

Tortille to produkty, które można wykorzystać do wielu dań. Pysznie smakować będą w wariacji na temat enchiladas. Mięsny farsz w połączeniu z kukurydzą i fasolą, zawinięty w placki i zapieczony z serem będzie smakować wprost przepysznie. Idealna propozycja na obiad lub kolację.

d3j57d9
3.5
(17 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 6 średnich tortilli
  • 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 200 g miksu serów: cheddar, gouda
  • 2 łyżki oleju
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała cebula
  • puszka pokrojonych w kostkę pomidorów w zalewie
  • zielona cebulka do przybrania
  • sól i pieprz do smaku
  • ostra i słodka papryka do smaku
  • mała szczypta cukru
Przepis

Cebulę obrać i drobno posiekać, a następnie zeszklić na oleju. Dodać mięso i całość podsmażyć kilka minut. Wlać pomidory i dusić ok. 7-8 minut. Doprawić szczyptą cukru. Dodać odcedzone fasolkę i kukurydzę, doprawić sola, pieprzem i paprykami. Całość dusić ok. 15 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na placki tortilli nałożyć mięsny farsz, zawinąć w naczyniu i posypać serami. Zapiekać przez ok. 20-25 minut w 180 stopniach C.

Polecamy wideo: krucha tarta z warzywami

Enchiladas z mięsem i serem. Obłędnie smaczne danie z piekarnika
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

21
13
d3j57d9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3j57d9
d3j57d9
d3j57d9
d3j57d9
Więcej tematów
d3j57d9