Drożdżowe ślimaczki. Smakowita przekąska dla całej rodziny
Paula zdradziła nam przepis na ciasto drożdżowe. Blogerka przetestowała go wielokrotnie i jak mówi, jest zdecydowanie najlepszy. Ciasto wychodzi miękkie i pulchne. Drożdżowe ślimaczki to świetna przekąska zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Ciasto:
- 3 szkl. mąki
- 1 paczka suchych drożdży
- 1 łyżeczka soli i cukru
- 3 łyżki oliwy
- 1 szkl. wody
Farsz:
Przepis
Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godz.
Przepis
Wszystkie składniki farszu wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości pół centymetra. Wyłożyć farsz i zwinąć jak roladkę, odcinać 2-3 cm kawałki i układać na blaszce. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 40 min. Piec około 30 min. w 180 stopniach C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl