Trwa ładowanie...
d3v308r
29-04-2020 11:07

Drożdżowe ślimaczki. Smakowita przekąska dla całej rodziny

Przepis

Paula zdradziła nam przepis na ciasto drożdżowe. Blogerka przetestowała go wielokrotnie i jak mówi, jest zdecydowanie najlepszy. Ciasto wychodzi miękkie i pulchne. Drożdżowe ślimaczki to świetna przekąska zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "zGotowana Paula".

d3v308r
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki

Ciasto:

  • 3 szkl. mąki
  • 1 paczka suchych drożdży
  • 1 łyżeczka soli i cukru
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szkl. wody

Farsz:

  • 200 g pieczarek - zetrzeć na dużych oczkach i podsmażyć
  • 150 g żółtego sera - zetrzeć na dużych oczkach
  • 1 czerwona cebula
  • kilka plasterków peperoni
  • sos pomidorowy do posmarowania
  • zioła prowansalskie
Przepis

Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godz.

Wszystkie składniki farszu wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości pół centymetra. Wyłożyć farsz i zwinąć jak roladkę, odcinać 2-3 cm kawałki i układać na blaszce. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 40 min. Piec około 30 min. w 180 stopniach C.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Drożdżowe ślimaczki. Smakowita przekąska dla całej rodziny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3v308r
d3v308r
d3v308r
d3v308r
Więcej tematów
d3v308r