Domowy paprykarz
Paprykarz, czyli pasta z ryżu i wędzonej makreli, jest doskonała jako dodatek do kanapek lub faszerowania na zimno warzyw. O prawdziwy paprykarz w sklepach współcześnie trudno, ale bez problemu można zrobić domową wersję przysmaku rodem z PRL.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- 100 g ryżu
- 1 wędzona makrela
- 1 duża cebula
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki gęstego pikantnego ketchupu
- pieprz
- sól
Do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelę, drobno pokrojoną cebulę, koncentrat, ketchup i przyprawy do smaku. Zamieszaj i już.
Zobacz także: prosta pasta z czarnych oliwek
Polecamy wideo: Wyglądają obrzydliwie, a są pyszne. Dziwne polskie smaki
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze