Trwa ładowanie...
d3z5ski
d3z5ski
www.justmydelicious.com

Domowy paprykarz

Przepis

Paprykarz, czyli pasta z ryżu i wędzonej makreli, jest doskonała jako dodatek do kanapek lub faszerowania na zimno warzyw. O prawdziwy paprykarz w sklepach współcześnie trudno, ale bez problemu można zrobić domową wersję przysmaku rodem z PRL.

3.8
(10 głosów)
Oceń:
d3z5ski
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Domowy paprykarz
Składniki
  • 100 g ryżu
  • 1 wędzona makrela
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki gęstego pikantnego ketchupu
  • pieprz
  • sól
Przepis

Do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelę, drobno pokrojoną cebulę, koncentrat, ketchup i przyprawy do smaku. Zamieszaj i już.
Zobacz także: prosta pasta z czarnych oliwek

Polecamy wideo: Wyglądają obrzydliwie, a są pyszne. Dziwne polskie smaki

Domowy paprykarz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

22
5
Share
d3z5ski
d3z5ski
d3z5ski

d3z5ski
d3z5ski
d3z5ski