Domowy paprykarz
Paprykarz, czyli pasta z ryżu i wędzonej makreli, jest doskonała jako dodatek do kanapek lub faszerowania na zimno warzyw. O prawdziwy paprykarz w sklepach współcześnie trudno, ale bez problemu można zrobić domową wersję przysmaku rodem z PRL.
Paulina Krajewska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 100 g ryżu
- 1 wędzona makrela
- 1 duża cebula
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki gęstego pikantnego ketchupu
- pieprz
- sól
Przepis
Do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelę, drobno pokrojoną cebulę, koncentrat, ketchup i przyprawy do smaku. Zamieszaj i już.
Zobacz także: prosta pasta z czarnych oliwek
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl