- Czas przygotowania: 90-120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia hiszpańska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Napoje zimne
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 750 ml czerwonego wina
- 1 szklanka ginu
- 2 szklanki wody gazowanej
- sok wyciśnięty z 2 cytryn
- 2 małe jabłka
- 2 pomarańcze
- 1 brzoskwinia
- 2 łyżki cukru
- lód
Przepis
Owoce obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do dużego naczynia na poncz lub dzbanka. Wlewamy wino i gin, wsypujemy cukier, dolewamy sok z cytryny i wodę z bąbelkami. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki, by napój dobrze się schłodził. Podajemy z kostkami lodu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl