Trwa ładowanie...
d1uil1i
d1uil1i

Domowa hiszpańska sangria. Ochłodzi i pysznie smakuje

Przepis

Hiszpański orzeźwiający napój, czyli sangria, to idealna propozycja na ciepłe dni i wieczory. Bazą jest czerwone wino, ale nie może zabraknąć dodatku owoców i kostek lodu.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
d1uil1i
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Domowa hiszpańska sangria. Ochłodzi i pysznie smakuje
iStock
Domowa hiszpańska sangria. Ochłodzi i pysznie smakuje
Składniki
  • 1,5 l czerwonego wina wytrawnego • 2 brzoskwinie lub morele • 2 pomarańcze • 1 limonka • 1 jabłko • 1 banan • kilka listków mięty • 5 łyżek cukru • ½ szklanki ciepłej wody • 1 szklanka wody gazowanej • 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu • kostki lodu
Przepis

Z cytrusów wyciśnij sok, resztę owoców pokrój w drobne paski, a następnie przełóż je do dzbanka. W szklance z ciepłą wodą rozpuść cukier i zalej nim owoce, dodaj cynamon oraz wino i wymieszaj. Napój podawaj schłodzony z kostkami lodu.

Zobacz także wideo: Wszystko, czego nie wiesz o piwie

Domowa hiszpańska sangria. Ochłodzi i pysznie smakuje
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1uil1i
d1uil1i
d1uil1i

d1uil1i
d1uil1i
d1uil1i