Trwa ładowanie...
due5kh0
oprac. Katarzyna Gileta
03-11-2021 08:09

Delikatne i soczyste kotlety z indyka. Doskonałe na rodzinny obiad

Przepis

Delikatne i soczyste kotlety z indyka z pieczarkowym farszem. Uwielbiają je dzieci i dorosłych. Mięso z fileta indyka jest bardzo smaczne oraz łatwe i szybkie w przygotowaniu. A rezultat jest po prostu pyszny. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

due5kh0
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg fileta z indyka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroje w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz sola.
  • Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Na każdym kawałku mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z grzybów.
  • Mięso składam w kopertki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Delikatne i soczyste kotlety z indyka. Doskonałe na rodzinny obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
6
Share
due5kh0

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
due5kh0
due5kh0
due5kh0
due5kh0
Więcej tematów
due5kh0