Delikatne i soczyste kotlety z indyka. Doskonałe na rodzinny obiad
Delikatne i soczyste kotlety z indyka z pieczarkowym farszem. Uwielbiają je dzieci i dorosłych. Mięso z fileta indyka jest bardzo smaczne oraz łatwe i szybkie w przygotowaniu. A rezultat jest po prostu pyszny. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso myję, osuszam, kroje w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz sola.
- Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Na każdym kawałku mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z grzybów.
- Mięso składam w kopertki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze