Czekoladowa orkiszanka z owocami. Bez dodatku cukru
Jaglankę i owsiankę zna każdy. Czas na orkiszankę prosto z bloga "Szczęśliwi bez cukru", którą poleca Monika Prucnel. To zdrowy pomysł na śniadanie bez dodatku cukru.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 3/4 szklanki płatków orkiszowych,
- 2 łyżki karobu,
- 3/4 szklanki mleka roślinnego niesłodzonego,
- 4 daktyle świeże lub namoczone,
- 1 brzoskwinia,
- 1 marakuja.
Płatki orkiszowe zalać mlekiem i wstawić do lodówki na całą noc. W tym samym czasie można też namoczyć daktyle i też zostawić na noc. Jeżeli używamy świeżych daktyli, nie trzeba ich moczyć. Rano do płatków dodać rozgniecione daktyle oraz karob. Wymieszać, by nadać orkiszance jednolitą konsystencję. Podawać z brzoskwinią pokrojoną w plasterki i marakują.
Zobacz także: kolorowa sałatka warzywno-owocowa
src="https://d.wpimg.pl/1202011863-1382470943/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze