Cygański bigos w prostym przepisie. Smakuje wyjątkowo
Bigosu w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. Aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji trudno poprzestać. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 kg pieczarek
- 1 kg kiełbasy cienkiej
- 4 cebule
- olej do smażenia
- 800 ml sosu cygańskiego w słoiczku
- sól
- Kapustę kiszoną przekładam na durszlak i płuczę wodą. Następnie kroję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 30 minut.
- Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem i solą. Łączę z kapustą.
- Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Przekładam do kapusty.
- Kiełbasę kroję w pół plasterki, przesmażam na rozgrzanym oleju i również przekładam do kapusty.
- Dodaję sos cygański i gotuję do chwili zagotowania.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze