Trwa ładowanie...
dwnqskv
10-01-2022 10:33

Cygański bigos w prostym przepisie. Smakuje wyjątkowo

Przepis

Bigosu w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. Aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji trudno poprzestać. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

dwnqskv
1.7
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg kiełbasy cienkiej
  • 4 cebule
  • olej do smażenia
  • 800 ml sosu cygańskiego w słoiczku
  • sól
Przepis
  • Kapustę kiszoną przekładam na durszlak i płuczę wodą. Następnie kroję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 30 minut.
  • Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem i solą. Łączę z kapustą.
  • Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Przekładam do kapusty.
  • Kiełbasę kroję w pół plasterki, przesmażam na rozgrzanym oleju i również przekładam do kapusty.
  • Dodaję sos cygański i gotuję do chwili zagotowania.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Cygański bigos w prostym przepisie. Smakuje wyjątkowo
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dwnqskv
dwnqskv
dwnqskv
dwnqskv
Więcej tematów
dwnqskv