Cukinia z pieczarkami i papryką
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 młode cukinie,5 większych pieczarek,1 papryka(żółta lub czerwona),2 duże pomidory,1 cebula, sól,pieprz,papryka słodka, olej.
1.Na patelni podsmażyć na oleju pokrojoną w pióra cebulę.2.Pieczarki umyć i pokrojone dodać do cebulki,lekko pddusić.3.Następnie dodać pociętą w paski(pociąć obieraczką )cukinie i paprykę.4.Pomidory spażyć i obrać ze skórki , usunąć sok i pestki,resztę pokroić w kostkę i dodać do duszonych warzyw.5.Doprawić solą,pieprzem i papryką.6.Dusić chwilę tak żeby warzywa się nie rozpadły.
Przepis dodał użytkownik Maria
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze