Ciastka maślano - cynamonowe - Cinnamon buttter cookies
- Składniki:
- 150 g mąki
- 120 g masła
- 3 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 - 4 łyżki mleka
- 2 - 3 łyżeczki cynamonu
Jak zrobić ciastka?
- posiekaj masło i mąkę, dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto
- włóż ciasto na 20 - 30 min. do lodówki
- wyjmij ciasto z lodówki, podziel na dwie części. nasyp na stolnicę mąkę i zrób z ciasta dwa wałki
- potnij wałki ciasta na krążki o grubości 0.5 cm każdy, krążek lekko spłaszcz widelcem
- układaj krążki na posmarowanej i posypanej mąką blaszce lub na papierze do pieczenia
- włóż blaszkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 - 15 min.
Moja rada:
- ciastka możesz przechowywać nawet 2 tygodnie, najlepiej w zamkniętym pojemniku
Przepis dodał użytkownik mystylemyeveryday
Podziel się opinią
Komentarze