Trwa ładowanie...
d1hcyjb
03-02-2009 16:49

Ciasteczka ryżowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1hcyjb
Składniki
  • 250 g kaszki ryżowej błyskawicznej (lub bezmlecznego kleiku ryżowego)
  • 250 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki kokosu
Przepis

Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kaszkę ryżową. Wymieszać dłońmi na gęstą masę. Delikatnie dodać pianę z białek. Palcami formować ciasteczka o nieregularnym kształcie i układać na blasze wysmarowanej masłem.
Piec 12-15 minut w w 165 st. C. - w piekarniku z termoobiegiem Bez termoobiegu 15-20 minut w 180 st. C.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hcyjb
d1hcyjb
d1hcyjb
Więcej tematów
d1hcyjb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj