Trwa ładowanie...
d45rcom
d45rcom

CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

d45rcom
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • ½ kulki białej mozzarelli
  • 1 pomidor obrany ze skóry
  • 1 czerwona cebula
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
Przepis

Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut). Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem. Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d45rcom
d45rcom
d45rcom

d45rcom
d45rcom
d45rcom