Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Przepis
Nie ma nic lepszego od zapachu domowego pieczywa. Jeśli jeszcze do tej pory nie odważyliście się upiec chleba, czas to zmienić. Przepis na pyszny chleb dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
1.5
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
- 1 kg mąki pszennej typ. 650
- 3 łyżeczki soli
- 600 ml wody letniej
- 200 g aktywnego zakwasu żytniego
- mak do posypki
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.