Chińska zupa krewetkowa
Aromatyczna zupa w azjatyckim stylu. Doskonale rozgrzewa w chłodny dzień. Jest treściwa, smaczna, a na dodatek dość prosta w przygotowaniu.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia chińska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać.
- Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 min., zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu 15 min.
- Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki.
- Podawać w filiżankach, posypując łyżką posiekanego szczypiorku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl