Chilli z papryką i fasolą. Smaczne i rozgrzewające danie
Chilli to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej. Danie świetnie sprawdzi się podczas chłodnych wieczorów – rozgrzewa i dodaje energii.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 cebule
- 1 seler
- 2 papryki
- słoik papryki marynowanej
- 2 puszki pomidorów
- 3 puszki fasoli
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 łyżka papryki w proszku
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżka kminku
- starty ser (opcjonalnie)
Posiekane surowe warzywa należy umieścić na rozgrzanej patelni i dusić aż będą miękkie. Następnie dodajemy odcedzoną fasolę, pomidory oraz paprykę z puszki dusimy przez godzinę. Na końcu dodajemy wszystkie przyprawy. Opcjonalnie posypujemy serem żółtym.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze