Trwa ładowanie...
d4lekk1

Carpaccio wołowe z pieczarkami i żurawiną amerykańską

Przepis
d4lekk1
4.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • Składniki na 4 porcje:
  • 350 g filetów z wołowiny
  • 150 pieczarek
  • 150 g rukoli
  • 1 łyżka stołowa soku z żurawiny amerykańskiej
  • 2 łyżki stołowe octu balsamicznego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1/2 cukru
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 80 g całej suszonej żurawiny amerykańskiej
  • 60 g seru Pecorino
Przepis

1. Filety wołowe zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 3-4 godziny do zamrażarki. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plastry. Umyć i osuszyć rukolę.

2. Wymieszać razem sok z żurawiny amerykańskiej, ocet, sól, pieprz i cukier. Dodać do tego oliwę z oliwek oraz żurawinę amerykańską.

3. Zatrzeć ser, a następnie pokroić zmrożone filety w cieniutkie plastry. Na talerzu ułożyć rukolę, filety i pieczarki, pokropić sosem vinaigrette i odczekać aż naciągnie. Przed podaniem posypać serem.

Przepis dodał użytkownik m.ponce

Podziel się opinią

Share
d4lekk1
d4lekk1
d4lekk1
Więcej tematów
d4lekk1