Cannelloni z mięsem mielonym
Cannelloni z mięsem mielonym to świetny pomysł na kolację albo spotkanie z przyjaciółmi. Jest pyszne i bardzo sycące. Mamy nadzieję, że nasz przepis przypadnie wam do gustu.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Zapiekanki
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kg mielonego mięsa (wołowego i wieprzowego)
- koncentrat pomidorowy
- 1 marchewka
- seler
- cebula
- sól, pieprz
- olej
- paczka cannelloni
- 4 łyżki startego sera żółtego
Przepis
- Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, utartą marchewkę i seler, sól i pieprz. Smażyć ok. 20 minut.
- Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były na wpół twarde.
- Wyjąć, schłodzić. Napełnić farszem. Włożyć do naczynia, zalać rosołkiem lub sosem pomidorowym.
- Piec około 30 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl