Trwa ładowanie...
d12fomc
oprac. Katarzyna Gileta

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis

Cannelloni z mięsem mielonym to świetny pomysł na kolację albo spotkanie z przyjaciółmi. Jest pyszne i bardzo sycące. Mamy nadzieję, że nasz przepis przypadnie wam do gustu.

d12fomc
3.0
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Lynne Ann Mitchell - stock.adobe.com
Składniki
  • 1 kg mielonego mięsa (wołowego i wieprzowego)
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 marchewka
  • seler
  • cebula
  • sól, pieprz
  • olej
  • paczka cannelloni
  • 4 łyżki startego sera żółtego
Przepis
  • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, utartą marchewkę i seler, sól i pieprz. Smażyć ok. 20 minut.
  • Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były na wpół twarde.
  • Wyjąć, schłodzić. Napełnić farszem. Włożyć do naczynia, zalać rosołkiem lub sosem pomidorowym.
  • Piec około 30 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Cannelloni z mięsem mielonym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d12fomc

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12fomc
d12fomc
d12fomc
d12fomc
Więcej tematów
d12fomc