Burger z łososiem i serem żółtym
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 100 gram filetu z łososia
- Jedna bułka pszenna
- Dwa plastry sera żółtego MSM Gouda Mońki
- Plaster pomidora
- Papryka
- Liść sałaty rzymskiej
- Pieprz, sól, czosnek granulowany
- Szczypior i czarne oliwki do dekoracji
Łososia przyprawić pieprzem, solą i czosnkiem, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 15 – 20 minut. W tym czasie pokroić paprykę i pomidora. Bułkę podgrzać w piekarniku do osiągnięcia wymaganej chrupkości. Na przekrojonej bułce ułożyć liść sałaty, upieczonego łososia, ser żółty, plaster pomidora i papryki i kolejny plaster sera. Wbijamy wykałaczkę, dekorujemy oliwką i szczypiorem. Do burgera możemy dodać ulubiony sos, ketchup lub majonez.Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Gość
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze