Błyskawiczny kuskus z kurczakiem i groszkiem
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- • 200 g kuskusu
- • Filet z kurczaka w marynacie ZM Pekpol
- • 1 pomidor
- • 50 gram zielonego groszku mrożonego lub z puszki
- • Dwie łyżki oliwy
- • Sól, pieprz
Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i czekamy, aż wchłonie całą wodę i napęcznieje. Filet z kurczaka podgrzewamy w piekarniku lub mikrofalówce. Pomidora kroimy w drobną kosteczkę. Gdy kuskus będzie gotowy, dodajemy do niego groszek, pokrojonego pomidora. Polewamy oliwą i doprawiamy do smaku. Filet z kurczaka kroimy w plastry i układamy na kuskusie.
Przepis dodał użytkownik gastrosfera
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze