- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- • 200 g kuskusu
- • Filet z kurczaka w marynacie ZM Pekpol
- • 1 pomidor
- • 50 gram zielonego groszku mrożonego lub z puszki
- • Dwie łyżki oliwy
- • Sól, pieprz
Przepis
Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i czekamy, aż wchłonie całą wodę i napęcznieje. Filet z kurczaka podgrzewamy w piekarniku lub mikrofalówce. Pomidora kroimy w drobną kosteczkę. Gdy kuskus będzie gotowy, dodajemy do niego groszek, pokrojonego pomidora. Polewamy oliwą i doprawiamy do smaku. Filet z kurczaka kroimy w plastry i układamy na kuskusie.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl