- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Dania mięsne
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- • 200 g kuskusu
 - • Filet z kurczaka w marynacie ZM Pekpol
 - • 1 pomidor
 - • 50 gram zielonego groszku mrożonego lub z puszki
 - • Dwie łyżki oliwy
 - • Sól, pieprz
 
Przepis
Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i czekamy, aż wchłonie całą wodę i napęcznieje. Filet z kurczaka podgrzewamy w piekarniku lub mikrofalówce. Pomidora kroimy w drobną kosteczkę. Gdy kuskus będzie gotowy, dodajemy do niego groszek, pokrojonego pomidora. Polewamy oliwą i doprawiamy do smaku. Filet z kurczaka kroimy w plastry i układamy na kuskusie.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl