Bistro de Paris zamyka się po 16 latach. Michel Moran: "Nie była to dla nas łatwa decyzja"

Bistro de Paris zlokalizowane przy ulicy Piłsudskiego w Warszawie kończy działalność. O zamknięciu restauracji poinformował Michel Moran, szef kuchni i współwłaściciel lokalu.

Michel Moran zamyka Bistro de Paris
Źródło zdjęć: © ONS, Instagram

Chyba nie ma osoby, która nie znałaby kultowego już powiedzonka "oddaj fartucha". Michel Moran, który jako pierwszy wypowiedział te słowa w programie TVN-u "MasterChef", poinformował właśnie, że jego restuaracja – Bistro de Paris – zamyka się po 16 latach działalności.

Bistro de Paris kończy działalność. Michel Moran tłumaczy

Moran opublikował oświadczenie, w którym przyznał, że podjęcie decyzji o zamknięciu lokalu nie było dla niego łatwe. Mimo to, jak zapewnił, nie zamierza się żegnać, a jedynie mówi "do zobaczenia".

"Bardzo dziękuję za tych 16 wspólnych lat, za okazane zaufanie i sympatię, za to, że byliście" – czytamy w komunikacie opublikowanym w mediach społecznościowych. Moran nie ukrywa, że w kuchni spędził już cztery dekady, a ostatnie lata spędzone w warszawskiej restauracji były dla niego niezwykle owocne, nie tylko pod względem kulinarnym.

To właśnie dzięki Bistro de Paris nawiązał wiele przyjaźni. "Myślę, że to czas niezwykły, bo co by nie mówić przeżyliśmy razem kawałek życia" – wspomina szef i obiecuje, że przed nim kolejne wyzwania, o których nie chce jednak mówić, żeby nie zapeszać.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się