Składniki
- Ciasto:
 - 9 jaj (z tego 2 żółtka zostawić do masy),
 - 1 szkl.mąki,
 - 1 szkl.cukru,
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
 - MASA:
 
- 4 żółtka,
 - 0,5 l mleka,
 - 4 łyżki cukru,
 - 25 dkg masła,
 - budyń malinowy,
 - galaretka malinowa
 
Przepis
Ciasto 1: Białka ubić na sztywną pianę,dodawać stopniowo cukier i ubijac dalej,następnie dodać po jednym żółtku,na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem delikatnie wymieszać, upiec. upieczony placek przekroić.
Przepis
CIASTA 2: Białka ubić na sztywną pianę,dodawać stopniowo cukier i ubijać dalej,następnie dodać po jednym żółtku,na koniec mąke wymieszaną z proszkiem i kakaem wymieszać delikatnie i upiec.
Przepis
MASA;
1 szklankę mleka zagotować z cukrem,w pozostałym mleku rozpuścić żółtka i budyń wymieszać i wlać na gotujące się mleko,cały czas mieszać żeby się nie przypaliło,zdjąć z ognia i stopniowo wsypać galaretkę cały czas mieszać żeby się rozpuściła,masę wymieszać z utartym masłem,przełożyć placek.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl