Babeczki z budyniem. Słodka przekąska, którą przygotujesz w pół godziny
Szybkie i pyszne babeczki z budyniem sprawdzą się, kiedy nagle dopadnie cię ochota na coś słodkiego. Przepis jest bardzo prosty.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki:
Dodatkowo:
- opakowanie budyniu waniliowego
- 400 ml mleka
Przepis
- W jednej misce wymieszaj suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól i kakao.
- W drugim naczyniu połącz ze sobą jajka, masło, i mleko. Następnie przelej mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką (mogą być grudki).
- Budyń przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
- Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do każdej wlej trochę ciasta. następnie nałóż budyń i zalej resztą ciasta.
- babeczki piecz przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl