Składniki
- 500g.sera mascarpone
 - 3jaja
 - ok.1paczki podłużnych biszkoptów
 - pół szkl.cukru
 - filiżanka mocnej kawy
 - 20ml likieru np.kawowego
 - kakao do posypania
 
Przepis
oddzielamy żółtka od białek,żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę,dodajemy ser mascarpone,delikatnie mieszamy.Gdy calośc sie połączy dodajemy likier i odstawiamy.ubijamy bialka z szczyptą soli na sztywną pianę i łączymy z masa serową.biszkopty moczymy w kawie,by zbytnio nie nasiąkły i układamy na dnie foremki,na biszkopty nakladamy warstwę sera,a na nią ponownie warstwę biszkoptów i kończymy warstwą sera.Całośc posypujemy kakaem i schladzamy co najmniej 1 godz.w lodówce.SMACZNeGO
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl