Sajgonki po wietnamsku
- 25 dkg ugotowanych krewetek koktajlowych
- 25 dkg ugotowanych, pokrojonych drobno polędwiczek wieprzowych
- 2 szklanki kiełków soi lub fasoli
- 1 główka pociętej w paseczki sałaty
- 5 dkg sparzonego, pokrojonego drobno (2, 3 cm) makaronu sojowego
- 1 łyżka posiekanej bazylii i naci kolendry
- 1 szklanka sosu hoisin
- 1 łyżka masła orzechowego ( masło utarte z orzeszkami ziemnymi)
Wszystkie składniki farszu wymieszać, przyprawić. Papier ryżowy przygotować jak to podano wyżej. Rozłożyć na nim farsz, dokładnie zrolować. Podawać na liściu sałaty, udekorowane marchewką i makaronem sojowym z dodatkami tj. sosem hoisin i masłem orzechowym.
Przepis dodał użytkownik justina222
Podziel się opinią
Komentarze