Trwa ładowanie...
d1rm7fg
07-06-2008 11:42

Sajgonki po wietnamsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1rm7fg
Składniki
  • 25 dkg ugotowanych krewetek koktajlowych
  • 25 dkg ugotowanych, pokrojonych drobno polędwiczek wieprzowych
  • 2 szklanki kiełków soi lub fasoli
  • 1 główka pociętej w paseczki sałaty
  • 5 dkg sparzonego, pokrojonego drobno (2, 3 cm) makaronu sojowego
  • 1 łyżka posiekanej bazylii i naci kolendry
  • 1 szklanka sosu hoisin
  • 1 łyżka masła orzechowego ( masło utarte z orzeszkami ziemnymi)
Przepis

Wszystkie składniki farszu wymieszać, przyprawić. Papier ryżowy przygotować jak to podano wyżej. Rozłożyć na nim farsz, dokładnie zrolować. Podawać na liściu sałaty, udekorowane marchewką i makaronem sojowym z dodatkami tj. sosem hoisin i masłem orzechowym.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1rm7fg
d1rm7fg
d1rm7fg
Więcej tematów
d1rm7fg

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj